Què és la Factoria lúdica i de l’enginy

Durant les festes d’aquest Nadal la Factoria Lúdica i de l’Enginy es portarà a terme a diversos espais de la ciutat: la Casa Empordà; el Museu del Joguet de Catalunya i el Museu de l’Empordà.

Dies i horari:

  • Dijous 2 de gener del 2019: 10.30h a 13.30h i de 16.30 h a 19.30h

  • Divendres 3 de gener del 2019: 10.30h a 13.30h i de 16.30 h a 19.30h

  • Dissabte 4 de gener del 2019: 10.30h a 13.30h i de 16.30 h a 19.30h

Què és

És la marca creada per l’Ajuntament de Figueres per tal de fer visibles aquells projectes que tenen com a objectiu investigar, aglutinar o promoure el lleure de qualitat. Entenem que el lleure de qualitat és aquell que, a través del joc, facilita la socialització, millora l’aprenentatge, permet l’empatia i promou la convivència. El projecte de la Factoria Lúdica i de l’Enginy veu en el lleure de qualitat una eina de transformació social i una possibilitat per a fer que els diversos actors que interactuen dins la ciutat (escoles, famílies, associacions, administració) trobin un recurs que els ajudi a teixir una xarxa de complicitats. Per aquesta raó és un projecte transversal promogut des de l’Àrea de Serveis a les Persones i que compta amb mitjans dels serveis Educació, Joventut i Infància, i la complicitat de diversos professionals i associacions vinculats al món de l’educació, cosa que permet unificar criteris, oportunitats i recursos.

Què fa

Les activitats que es fan sota la marca Factoria lúdica i de l’Enginy són gratuïtes, transversals, pensades des de la inclusió. Requereixen la participació activa de les persones que en són beneficiàries i engloben un ampli ventall que va des dels jocs de taula fins a la fabricació de robots, des de l’aparent simplicitat d’una ludoteca fins al disseny d’aplicacions per a mòbil.

A qui va destinada

Des del públic familiar fins a les associacions de lleure. Les escoles, els centres cívics, els joves, les associacions de veïns. És una marca al servei d’aquelles activitats que vulguin imprimir un segell de qualitat en el seu lleure